Четвърто крило (The Empyrean 1) Ребека Ярос

0
(0)

Четвърто крило (The Empyrean 1) Ребека Ярос

Дракон без ездач е трагедия. Ездачът без дракон е мъртъв. Добре дошли в Четвърто крило – бруталния елитен военен колеж за драконови ездачи!

Крехката Вайълет Соренгейл цял живот се е подготвяла за Квадранта на писарите, където ще е заобиколена от книги и истории за чужди приключения. Но главнокомандващата генерал Соренгейл – позната още като строгата и студена майка на Вайълет – има други планове. По нейна заповед младата жена трябва да се присъедини към стотиците младежи, които се стремят към най-елитната част от наварските войски: драконовите ездачи. Да оцелееш в наборния ден е предизвикателство само по себе си. А след това започва наистина трудното. Kогато си най-дребната, не умееш да се биеш и костите ти са чупливи, смъртта е само на един дъх разстояние… защото драконите не се обвързват с немощни смъртни, те ги изпепеляват.

Мнозина на свой ред са готови да прережат гърлото на Вайълет, защото кадетите, жадни за слава, са повече от драконите, готови да се обвържат. Други – като Зейдън Райърсън, безскрупулния и могъщ командир на крило, биха я убили просто защото носи омразното име Соренгейл. Смъртта е толкова чест гост в Квадранта на ездачите, а правилата определено не забраняват убийствата – и всеки кадет по-малко означава по-добър шанс за успех за останалите. Вайълет ще трябва да прибегне до всяка хитрост и коварна тактика, ако иска да дочака изгрева.

И все пак… с всеки изминал ден войната става все по-жестока, магическите прегради, които защитават кралството, отслабват все повече и броят на жертвите расте… А най-лошото е, че Вайълет подозира висшите военни в укриване на ужасна тайна. Приятели, врагове, любовници. Всеки около Вайълет си има собствени планове. Защото, веднъж приет при драконовите ездачи, има само два изхода: завършваш или умираш.

Автор Ребека Ярос
Издателство Сиела
Година 2023
Издание Мека корица
Брой страници 720
Вид продукт Романи
Жанрове Приключенски, Фентъзи
Оригинално име Fourth Wing (The Empyrean 1)
Език Български
Националност Американска
Преводач Мариана Христова
Възраст 16+
Тегло 0.5 kg
Размер на продукта 16.5 x 23 x 5 cm
Баркод 9789542844112
ISBN 9789542844112
Връзка към GoodReads Виж
Промоции Bestsellers Books, Нови и популярни заглавия
Акценти #Booktok, Най-продавани книги
Поредица The Empyrean
Размер на опаковката 16.5 x 23 x 5 cm

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.