Английско-български речник – 1 и 2 том (комплект)

0
(0)

Създадения от колектив на Българската академия на науките двутомен Английско – български речник може да се нарече класическия труд на българската англицистика. Той е настолен справочник на поколения студенти от специалността английска филология, ученици от езиковите гимназии и на всички, които изучават задълбочено английски език.

През изминалите години авторите неколкократно са допълвали словното богатство на речника с нови думи. Като се отнася с преклонение пред грандиозния труд на неговите създатели, като съзнава отговорността си пред тях за съхраняването му и за продължаването на традицията и като спазва задължението си пред своите читатели да поднася винаги актуални справочници, настоящият издател реши да отрази промените в развитието на английския език през последните години и предприе ново обогатяване на речника. Въведени бяха много думи от областта на науката – електроника, компютърна техника, физика и др., от икономика, финанси и банково дело, както и множество думи и изрази от разговорната реч и жаргона. Преработени бяха изцяло и приложенията с географски имена и съкращения.

Двутомният Английско – български речник отразява съвременното състояние на английския език и съдържа:

  • най-богатия англоезичен лексикален запис
  • многобройни примери за приложението на словесните единици
  • думи и изрази от всички области на езика – литературен, специализиран, разговорен, диалекти и жаргон
  • указания за правилната употреба на думите – произношение, ударение, граматична и стилова характеристика, синоними, омоними.
Категории КнижарницаКнигиПрофесионална и справочна литература
Автор Колектив на БАН
Издателство Емас
Корица Твърда корица
Брой страници 2000
Жанрове Речници и разговорници
Баркод 9789543570256
ISBN 9789543570256

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.