Антология на съвременните млади български разказвачи

0
(0)

“Внезапното поколение“ е определение за нова българска литература, за пръв път появило се на страниците в списание “Пламък“. То е включено и в оксфордската литературна енциклопедия.

 Тази книга е антология на млади български разказвачи от “Внезапното поколение“. Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура”. 

В нея ще намерите разкази от Анита Тарасевич, Силвия Проданова, Светослав Терзийски, Теодор Иванов, Ина Крейн, Патриция Николова, Валери Раданов, Татяна Филева, Христо Караславов, Христина Панджаридис, Светослав Наумов-Нахум.

„Внимателният прочит оставя доброто усещане за свежа, мислеща творческа галерия. Продължаваща добрите традиции на българската белетристика, но в естетическата плоскост на ХХI в. Ставаме съпричастни на пера с остра наблюдателност, актуален тематичен подбор и модерна интерпретация на казаното по редовете. Със стремеж не просто да се сподели видяното, а да се обясни неговия подтекст. Да се открият мотивите, раждащи определен психологически модул на съвременника, чрез който се вписва в цялата обществена картина. Това е общото между тях. Иначе всяко име в антологията заявява своя обособена индивидуалност. Свой личен път към читателската публика и своя идея, съзиждаща сюжетния развой.“ 

Георги Н. Николов, „Литературен свят“

Категории КнижарницаКнигиДруга проза
Издателство Хайни
Корица Мека корица
Брой страници 160
Жанрове Съвременни
Баркод 9786197029086
ISBN 9786197029086

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.