Басни (Жан дьо Лафонтен) – твърди корици

0
(0)

Добре дошли в приказния свят на големия илюстратор Кремонини!

Страхотно ново издание на класическите басни на Лафонтен с прекрасните илюстрации на Кремонини и с превода на Петър Драгоев. Книгата е позната и обичана от няколко поколения читатели. Издавана е няколко пъти през годините в България. Представяме творчеството на трима признати майстори:

Жан дьо Лафонтен

Жан дьо Лафонтен (1621–1695) е прочут френски баснописец и един от най-четените френски поети от 17 век. Сюжетите на басните му в повечето случаи са заети от други автори. Лафонтен им дава оригинална поетична обработка и идейно-естетически смисъл. Той се придържа към националните традиции и ги изразява лаконично, като превръща баснята в малък остроумен разказ, в който героите – хора и животни, са охарактеризирани главно с постъпките им. Създадените от Лафонтен басни са световноизвестни и са преведени на много езици.

Кремонини

Кремонини е известен италиански художник, рисувал за деца основно през 60-те и 70-те години на миналия век. Илюстрациите му са познати и обичани в цял свят. В България са издавани няколко книги с негови илюстрации, най-известната от тях е „Басни“ на Лафонтен.

Петър Драгоев

Петър Драгоев е един от най-добрите преводачи от италиански език в България. Негов е класическият превод на „Приключенията на Пинокио“. Превеждал е и автори, като Алберто Моравия, Итало Калвино, Едмондо де Амичис и много други. Преводът на басните на Лафонтен в книгата с илюстрациите на Кремонини излиза за първи път в България през 50-те години на 20 век.

Колекция

Категории КнижарницаКнигиДетска литература
Автор Жан дьо Лафонтен
Издателство Миранда
Година 2019
Корица Твърда корица
Брой страници 56
Вид продукт Приказки и басни
От майстори художници (Миранда)
Език Български
Националност Френска
Преводач Петър Драгоев
Издание Илюстровано
Илюстрации Цветни
Възраст 4-7 години, 8-12 години
Тегло 0.65 kg
Размер на продукта 24 x 340 cm
Баркод 9786197448313
ISBN 9786197448313

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.