Българско късо хладно оръжие

0
(0)

С изследването на Агоп Казазян „Военно издателство” продължава традицията да издава книги, посветени на оръжието, с което българите са воювали по бойните полета.

Българско късо хладно оръжие” е книга за щиковете и ножовете на нашата армия. Тя е богато илюстрирана, като в приложенията са дадени и детайлите, елементите на повечето щикове и ножове, официално въведени на въоръжение в периода 1877–2010 г. Изданието е за колекционери, но и за многото любители на оръжията, които получават възможност да надникнат в миналото и да видят щиковете и ножовете в историческия контекст на времето, в което са били използвани.

♦  ♦  ♦

Полковник о.з. Агоп Казазян    е изследовател на историята на въоръжението, в частност на щиковете и бойните ножове.  Експерт е по чл. 96, ал.4 от Закона за културното наследство в областта на историческото късо хладно оръжие. Той е един от създателите  и постоянен участник в движението  за военна реконструкция в България. Председател и учредител е на Национално дружество  „Традиция“. Автор е на книгите „Противотанковите пушки и гранатомети 1918-1945“, „Оръжието на българския полицай 1878-1944“, „Штыки и боевые ножи Болаграии“, както и на многобройни  статии по история  на оръжието  в специализирани издания.

Категории КнижарницаКнигиИстория, културология и публицистика
Автор Агоп Казасян
Издателство Военно издателство
Корица Твърда корица
Брой страници 120
Жанрове Военни, Енциклопедии, История

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.