Бог съществува, аз го срещнах

0
(0)

„При все това обаче в края на краищата се убедих, че един свидетел, пък било той и недостоен, който е узнал истината за някой съдебен процес, е длъжен да я каже с надеждата, че тя ще привлече по силата на собствените си заслуги вниманието, което той не може да очаква за своите.

И така, оказва се, че знам по някакво чудо истината за най-оспорваната и най-отдавнашна теза: Бог съществува. 
Аз го срещнах.

Срещнах го неочаквано, бих казал случайно, – ако случайността има място в подобен род невероятни произшествия, – с изненадата на минувача, който на отбивката на някоя парижка улица би зърнал вместо познатия площад или кръстовище внезапно появило се море да се плиска в подножието на сградите, ширнало се безкрайно пред погледа му.

Това бе миг на потрес, който продължава и досега. Никога не свикнах със съществуването на Бога.“ 

От автора

♦  ♦  ♦

Андре Фросард е френски журналист и есеист. Роден е през 1915 г. Баща му е един от основателите на Френската комунистическа партия и заема различни ръководни постове в управленските ѝ структури. След като завършва училище работи като журналист, карикатурист и колумнист. Отгледан като атеист, на 20-годишна възраст Фросард приема католицизма и е покръстен на 8 юли 1935 г. Тази промяна той обяснява в излязлата през 1969 г. книга „Бог съществува, аз го срещнах“, която се превръща в бестселър. През 1936 г. се записва във флота и взема участие във Френската съпротива. През 1943 г. е арестуван от Гестапо и изпратен в лагер. След войната работи в различни медии, сред които Figaro и Le Monde. Умира на 2 февруари 1995 г.

Категории КнижарницаКнигиДруга проза
Автор Андре Фросар
Издателство Прозорец
Година 2015
Корица Мека корица
Брой страници 120
Вид продукт Мемоари и дневници
Жанрове Духовна и философска проза, Религия, Християнство
Оригинално име Dieu existe, je l’ai rencontré
Националност Френска
Преводач Мария Георгиевна
Баркод 9789547338623
ISBN 9789547338623

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.