Чашата на гадателката – българското приключение на един млад англичанин

0
(0)

„Чашата на гадателката” е пътепис, издържан в най-добрите световни традиции на жанра – и още по-интересен, защото е за България. Това е пъстър калейдоскоп от картини, запечатали събития от най-новата история на страната по начин, по който живеещите в нея не могат да я видят. Това е непредубеденият поглед на един млад англичанин към България – страна, в която се влюбва, среща приятели, и която си мисли, че никога няма да може да напусне. Това е неговото българско приключение. Зашеметяващ коктейл от гневни протестиращи тълпи, суетни и подкупни политици, „национално-отговорни” бизнесмени, скарани с Бога свещеници, улични музиканти и помаци от затънтени родопски села, който ще ви остави без дъх.

Българският читател логично се докосва пръв до тази книга – тя е писана специално за него. И може сам да си състави мнение както за историята, така и за автора, който сам се определя като българофил, а всъщност е станал българин по душа.

С „Чашата на гадателката” Издателска къща „МаК” поздравява всички българи със светлите Рождественски празници, белязали връщането им в обединена Европа.

Препоръчано

Категории КнижарницаКнигиТуризъм и спорт
Автор Джон Хамилтън
Издателство Мак
Корица Мека корица
Брой страници 250
Жанрове Пътеписи
Баркод 9548585014
ISBN 9548585014
Аз чета
Каталожен номер 42472

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.