Дивата роза

0
(0)

Трета част от поредицата „Чаената роза“, която завършва историята, майсторкси написана от Дженифър Донъли. Впуснете се в историите на героите и се пригответе за един завладяващ край на поредицата.

Пространният епос, обхващащ живота на няколко поколения, който започва с „Чаената роза“ и продължава със „Зимната роза“, сега достига своя драматичен финал в „Дивата роза“.

Лондон, 1914 година. На хоризонта се задава Първата световна война, жените се борят за право на глас, откриватели преминават границите на човешката издържливост в опитите си да достигнат до двата полюса и пустините. В този динамичен исторически период Дженифър Донъли е поставила своите ярки и запомнящи се герои:

Уила Олдън, страстна алпинистка, която е изгубила крака си при изкачването на Килиманджаро с Шиймъс Финеган и не желае да му прости, задето е спасил живота ѝ;

Шиймъс Финеган, полярен изследовател, който се опитва да забрави Уила и се жени за красива млада жена в Англия;

Макс фон Бранд, красив изискан мъж, който ухажва жени от висшето общество, но изпълнява тайна мисия като германски шпионин;

… и много други.

♦  ♦  ♦

Дженифър Донъли е родена на 16 август 1963 г. Отраснала е в Ню Йорк, в окръзите Люис и Уестчестър, и е посещавала университета Рочестър, където завършва английска литература и европейска история. „Чаената роза“ е дебютният ѝ роман, плод на почти десет години труд, публикуван през 2002 година. Става известна с историческия си роман „Северно сияние“, за който получава медал Карнеги през 2003 г. „Революция“, който излиза през 2010 г. също печели няколко награди. По проект на Дисни започва да пише фентъзи поредицата „Сага за вода и огън“.

Дженифър живее в Хъдсън Вали в Ню Йорк заедно със съпруга си, дъщеря си и три спасителни кучета.

Категории КнижарницаКнигиРомантични
Автор Дженифър Донъли
Издателство Orange Books
Година 2016
Корица Мека корица
Брой страници 656
Вид продукт Романи
Жанрове Драма, Исторически, Любовни романи
Език Български
Националност Американска
Преводач Елена Лорънс
Тегло 0.5 kg
Размер на продукта 14.4 x 21.5 cm
Баркод 9786191710317
ISBN 9786191710317
Поредица Чаената роза

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.