Две и две. Куфарче с числа

0
(0)

‌В Куфарче с числата ще откриеш 120 пъзела с цифри и картинки!

С него детето:

  • ще се запознае с числата от 1 до 20;
  • ще започне да брои;
  • ще може да сравнява числата;
  • ще се научи да събира и изважда;
  • ще се научи да пише числата с приложението „напиши и изтрий“;
  • ще може да си съставя задачи за умножение и деление.

За малки и напреднали! Подходящо е за деца от 3 до 8 годинки. Образователно ниво: ясла; предучилищна подготовка; първи и втори клас.

Ако още не познаваш числата, това куфарче е специално за теб. Най-напред ще разбереш кои са числата от 1 до 20. След това пъзелите с рисунки ще те научат да броиш. Когато си готов и с това, премини към смятането. Започни със събиране. Първо до десет. За да съставяш задачите, ползвай пъзелите + (плюс) и = (равно). Помагай си и с пръстите на двете ръце.

След това премини към изваждане. Лесно е – също като събирането, само че обратно. Ползвай пъзелите със знак – (мунус) и = (равно). Научиш ли това, може да се каже, че си отворил вратата на математиката. Заповядай! Ще видиш колко е интересно.

За да опознаеш по-добре числата, опитай да разбереш кое от тях е малко и кое голямо. В началото разгледай пъзелите с рисунките. Там ще видиш малките числа колко са малки и големите колко са големи. Когато ги сравняваш, ползвай знаците < (по-малко) и > (по-голямо).

Като научиш всичко за смятането от 1 до 20, можеш да си съставяш и задачи и с по-големи числа. Има достатъчно пузели с цифри, за да решаваш задачи до 100, че и повече. Когато събиране и изваждане ти станат ясни и даже скучни, продължи с умножение и деление. Има пъзели и за тези аритметични действия.

Включено е специално приложение  „напиши и изтрий“. То е за многократна употреба – пиши с флумастер цифрите и решавай задачи. Изтрий с влажно памуче и опитай пак, докато не се получи!

Категории КнижарницаКнигиДетска литература
Издателство Ина
Година 2018
Вид продукт Тестове, задачи, игри
Жанрове Игри и забавления
Издание Илюстровано
Илюстрации Цветни
Възраст 0-12 месеца, 1-3 години, 4-7 години
Баркод 9788327424303
ISBN 9788327424303

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.