Фокус: Бъдещето на вашата компания зависи от него (твърди корици)

0
(0)

Всяко бизнес начинание има две, и само две, основни функции – пише Питър Дракър – маркетинг и новаторство.

Според автора фокусът е основният фактор за корпоративна конкурентоспособност, благодарение на която компанията ви може да бъде “номер едно”. „Фокус“ е книга, която показва на компаниите как да еволюират, как да увеличат пазарния си дял и стойността си, без да жертват ключовите си ценности. Книгата е посветена на истинската цел на маркетинговия процес, която не е просто продаване на продукт или услуга. Истинската цел е намиране на бъдеще. Това е основната задача на корпоративния мениджмънт. Не става дума за бъдещето по принцип, а за конкретното бъдеще на конкретните компании. Фокус означава бъдеще, в смисъл че той дава прогноза за бъдещето, след което се предприемат конкретни стъпки за осъществяването й. И точно тук идва ред на обекта на маркетинга.

„Това е една много важна книга, добре документирана, добре аргументирана, но предназначена да поражда спорни мнения.
Гарантирам, че следващия път, когато решите, че е време за диверсифициране на дейността, ще си помислите.“  
Филип Котлър

♦  ♦  ♦

Ал Рийс е световноизвестен и признат стратег на маркетинга и автор / или съавтор/ на 11 книги, станали бестселъри не само в Съединените щати, но и в цял свят. Той е съучредител и президент на консултантската фирма Riеs & Ries със седалище в Атланта, заедно със своята дъщеря Лаура Рийс. Завършва хуманитарни науки в университета DePauw. Известно време е работил в рекламния отдел на General Electric, а през 1963 г. основава собствена рекламна агенция в Ню Йорк – Ries Cappiello Colweel, която по-късно преобразува във фирма Trout & Ries, занимаваща се с маркетингови стратегии. В съавторство с Джак Траут, през 1972 г. създава термина „позициониране“. Концепцията за позиционирането е равностойна на революция за това, как хората подхождат и разглеждат рекламата и маркетинга. Маркетингът е традиционният начин за комуникация, но успешният бренд е този, който отваря ниша в мисленето, а след това пръв запълва това пространство с името на марката. Цялата философия на успешния и ефективен в дългосрочна перспектива маркетинг се основава на брендинга. Целта на всяка организация е да гради бизнеса си върху марката, защото когато марката е това, което продава продукта, а не маркетинг инструментите, става ясно какво означава брендингът за бизнеса. 

Ал Рийс е бил президент на Асоциацията на промишлените рекламодатели / сега известна като Бизнес асоциация по маркетинг/ и на Рекламен клуб на Ню Йорк. Бил е също така председател на Клуб Andy Awards. През 1989 г. му е присъдена наградата Tops in Marketing от Sales & Marketing Executives International. През 1999 г. списание PR Week го поставя в списъка на 100-те най- влиятелни в областта на пъблик рилейшънс хора на ХХ век.

Категории КнижарницаКнигиБизнес
Автор Ал Рийс
Издателство Класика и стил
Година 2001
Корица Твърда корица
Брой страници 326
Жанрове Маркетинг, Предприемачество, Търговия
Оригинално име Focus: The Future of Your Company Depends on It
Националност Американска
Тегло 0.55 kg
Баркод 9789549964080
ISBN 9549964086

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.