Гърция: Пътеводител National Geographic (трето допълнено издание)

0
(0)

Трето допълнено издание на познатия пътеводител

Със своите 400 страници, стотици ярки фотографии, десетки подробни цветни карти, пътеводителят на National Geographic Гърция сякаш е събрал в едно миналото, настоящето и бъдещето на една необикновена и тъй близка за българина страна.

Всеки ден експертите на Нешънъл Джиографик пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите“ – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителия Гърция на Нешънъл Джиографик, който съдържа:

Планиране на пътуването, задълбочен встъпителен очерк за Гърция, който ще ви помогне да организирате посещението си според вашето време и интереси.

Изживяване, неповторимо и с личното ви участие – можете да се научите да танцувате гръцки танци в Атина, да се запишете доброволци в наблюдението на грабливите птици, да пробягате маратона по първоначалния му маршрут и да участвате в археологически разкопки.

Подсказано, споделени идеи на фотографи, автори и изследователи на Нешънъл Джиографик и на местни експерти за популярни места и заведения, практически съвети и много други.

Разходки и автомаршрути, придружени от карти с цветен код към описанията на забележителностите, сред които Плака в Атина, полуостров Мани и Янина на Али паша.

Малко познати места, като самобитните села на Крит, Загора, остров Евбея и сред дивата природа на Делтата на Марица.

Не пропускайте, във всяка глава, която препраща към подробни описания на горещо препоръчвани от нас забележителности и събития.

Превъзходни цветни снимки, илюстрации и карти, улесняващи избора и бързата ориентация.

Авторът Майк Джерард се „влюбва“ в Гърция още през първото си посещение там през 60-те години на XX век. Оттогава ходи всяка година и тези чести пътувания на удостоявания с много награди за своите пътеписи Джерард, му дават изключителната възможност да напише книга за страната, от която се възхищава, и да успее да предаде всичките си познания и емоции в нея.

Наред с това, с присъщото си чувство за хумор английският журналист споделя, че най-много е научил от работата си като сервитьор на един от гръцките острови. Резултатът е пътеводител от най-висока класа, който включва 11 отделни тематични глави, посветени на историята, културата, различните области в Гърция и синтезирана полезна информация.

Наред с традиционното за подобна книга описание на исторически забележителности, необичайни местности и примамливи природни картини, в изданието са включени и множество наистина любопитни подробности за бита на гърците, за тяхното драматично минало и за тяхното динамично настояще.

♦  ♦  ♦

За пътеписите си Майк Джерард е удостояван с различни награди (с „Травелекс Травъл“, с наградата за най-добър пътепис и фотожурналистика и с Наградата на Британското сдружение на авторите на пътеписи за най-добър пътепис, посветен на Обединеното кралство). Журналистическите му пътеписи са излизали във вестници и списания от цял свят, включително в лондонския „Таймс“ и в „Уошингтън Поуст“.

Докато подготвя материал за „Таймс“, Майк Джерард се опитва в продължение на една седмица да работи като сервитьор на остров Закинтос и оттогава дава по-големи  бакшиши. 

Колекция

Категории КнижарницаКнигиТуризъм и спорт
Автор Майкъл Джерард
Издателство Егмонт-България
Година 2015
Корица Мека корица
Брой страници 400
Вид продукт Пътеводители
Жанрове Туризъм
National Geographic: Пътеводители
Език Български
Националност Английска
Издание Илюстровано
Илюстрации Цветни
Баркод 9789542701910
ISBN 9789542701910

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.