Изгубената мелодия на духчето Йойо

0
(0)

„Изгубената мелодия“ на Лида Пантелеева води читателя през лабиринта на страховити ситуации, тайнствени места, сини светкавици и чудати същества. Приказни дървета, невиждани и цветя и божествени мелодии ще привличат вниманието ни. 

Ще се отваря и затваря Портала между паралелните светове, а страхът от силата на Вещицата ще породи тръпки у всяко дете. То ще плаче с призрака Тесфай, ще се ужасява от блатото в Черната гора, но и ще се сражава наравно с него за победата на Доброто над Злото. В края на книгата ще страдаме за апокалиптичното унищожение на Долината на усмивките и ще се надяваме… Защото съществува Спасението – то ще дойде с блестящата Сфера, от която извира „Одата на радостта“.‌

♦  ♦  ♦

Лида Пантелеева е родена на 24 декември 1979 г. в град Варна. Едва четиригодишна, решава да свири на пиано. Това, което започва като детска мечта, се превръща в един дълъг път на изграждане и реализиране като музикант пианист. Тя завършва първоначалното си образование в Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна и продължава обучението си в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в София като студентка на именития български пианист проф. Антон Диков. Концертната є дейност я отвежда в Германия, където продължава да учи и да се усъшършенства като пианист в Музикалния университет на град Хановер, в класа по пиано на Мартин Дйорие. Музиката я събира с бъдещия є съпруг Мартин Пантелеев, млад надарен цигулар, композитор и диригент. Двамата музиканти изнасят множество концерти в Германия и Европа и поставят началото на фестивал за камерна музика в град Барт, разположен в Северна Германия, на брега на Балтийско море. В момента Лида Пантелеева живее в Южна Германия, в близост до езерото Констанц и преподава пиано в интернационалния колеж „Залем“ (International College Salem), ангажирана е и като пианист във Валдорфшуле Юберлинген. Автор е на четири детски мюзикъла: „Изгубената мелодия на призрака Йойо“, „Хензел, Гретел и нюйоркските деца“, „Ези и Фореста“ и „Сънищата на нощта“.

Колекция

Категории КнижарницаКнигиДетска литература
Автор Лида Пантелеева
Издателство Лексикон
Година 2018
Корица Мека корица
Брой страници 132
Вид продукт Приказки и басни
Жанрове Приключенски, Съвременна детска проза
Съвременна българска проза (Лексикон)
Издание Илюстровано
Художник Лида Пантелеева
Тегло 0.2 kg
Баркод 9786192201395
ISBN 9786192201395

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.