Изкуството на управлението. Правилата на владетеля (меки корици)

0
(0)

В класическата традиция на Изкуството на войната на Сундзъ, за пръв път западният читател има възможност да се запознае с непреходната мъдрост на великия китайски владетел Тан Тайдзун (598-649), която повече от хилядолетие се изучава като безценно ръководство по лидерство и управление в източния свят.

Мнозина историци смятат Тан Тайдзун за най-великия китайски император наравно с владетели като Октавиан Август, Чингис хан и Наполеон. Той разгромява хуните, обединява държавата и налага ефективно законово устройство в страната. Тан Тайдзун отваря Пътя на коприната, създава условия за религиозна толерантност и разцвет на културата и изкуствата. Неговото управление се смята за Златен век на Китай.

Разговорите на Тайдзун с неговите министри са своеобразен наръчник по управление във всички сфери: държавно ръководство, бизнес, военно дело, спорт, благотворителност и дори възпитание на децата. От книгата можем да научим: как да достигнем до самопознание; как да преценяваме правилно хората; как да подобрим организацията и да увеличим силата и влиянието си; как да изслушваме различни мнения и да се отнасяме с подчинените си; как да упражняваме изкуството на войната и да оставим собствено наследство…

Открийте принципите, които правят един владетел велик управник!

Категории КнижарницаКнигиИстория, културология и публицистика
Автор Чингуа Тан
Издателство Изток-Запад
Година 2017
Корица Мека корица
Брой страници 176
Вид продукт Афоризми, мисли и цитати, Биографии, Документи и архиви
Жанрове История
Език Български
Националност Китайска
Преводач Евелина Андонова
Тегло 0.35 kg
Размер на продукта 14 x 21.5 cm
Баркод 9786190100225
ISBN 9786190100225

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.