Колекция „Кой се страхува от Адам Смит? + Как да спечелим от несигурността + Приведетe в действие интелигентността си“

0
(0)

Колекцията включва книгите“Кой се страхува от Адам Смит? Или как пазарът се сдоби с душата си!“, „Как да спечелим от несигурността“ и
„Приведетe в действие интелигентността си“.

Кой се страхува от Адам Смит? Или как пазарът се сдоби с душата си!

Икономическите мислители и политолозите години наред са гледали на великото произведение на Адам Смит “Богатството на народите” като на пътеводител в тайнствата на пазара.

А ето че сега Питър Дохърти чрез своята жива и навременна книга показва как икономистите се облягат също така и на разработките със социална насоченост на шотландеца и преди всичко на забележителната “Теория на нравствените чувства”, за да разяснят как пазарът създава не само фискален, но и “социален капитал”.

Авторът проследява развитието на идеите на Адам Смит при няколко поколения икономисти, като се започне от икономическите философи от деветнадесети век от рода на Алфред Маршал, например, който запазва акцента върху нравствените чувства, разширявайки техническия обсег на проблема, и се стигне до гигантите на двадесети век като Джон Мейнард Кейнс, Пол Самюелсън и Милтън Фридман.

 
 

Как да спечелим от несигурността

Кой мениджър не се тревожи за бъдещето? Ние живеем в несигурен свят на резки технологични промени и глобална нестабилност.

Но не бива да смятаме несигурността за враг, казва експертът по мениджмънт Пол Шумейкър. Несигурността е източник на най-големите благоприятни възможности. За да ги използваме, обаче, трябва да променим подхода си към стратегията и реализацията на конкретните си цели.

Читателите ще научат как да разработят и анализират сценарии за развитието на много индустрии, как да създадат стратегии с необходимата доза гъвкавост, как да ги прилагат, използувайки опции и как да ги коригират чрез динамичния мониторинг.

Като водещ академичен теоретик и практик, в книгата Шумейкър обхваща всички постижения на науката за вземане на решения, организационната теория, стратегия и познавателна психология, за да интегрира практическия принос в тези разнообразни области при навигацията в несигурността.

Приведете в действие интелигентността си

Всички сме способни да успеем, но повечето от нас използват много малка част от интелекта си, а следователно и от способностите си.

В днешния бързо движещ се свят учението е станало ключ към конкурентното предимство. „Приведете в действие интелигентността си“ ще революционизира разбирането ни за начина, по който нашият мозък е „хардуерно” кодиран да учи, и практическите стъпки, които можем да предприемем, за да се подготвим да участваме в процеса на учене.

Всеки може да учи по-бързо, да работи по-умно и да осъществява по-пълно потенциала си. Авторът на „Приведете в действие интелигентността си“ се опитва да преработи научните познания за функционирането на мозъка в полезни прозрения за прилагането им на работното място.

Книгата е написана за заетите бизнесмени и е практически наръчник за начина, по който функционира нашият разум. Прилагането на практика на някои от предложенията на автора ще ви помогне да реализирате потенциала си и да постигнете личните успехи, които заслужавате.

 
Категории КнижарницаКнигиБизнес
Автор Питър Дж. Дохърти, Пол Дж. Х. Шумейкър, Бил Лукас
Издателство Класика и стил
Корица Твърда корица
Брой страници 312 + 352 + 326
Жанрове Икономика, Коучинг, Личностно развитие, Мениджмънт, Предприемачество
Език Български
Промоции Колекция книги

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.