Кралица Виктория. Жената-епоха

0
(0)

‌Легендарната Кралица Виктория, живият символ на британската монархия, е управлявала 64 години… Възкачвайки се на престола на 18 години, тя получава в наследство освен трона и ненавистта на собствения си народ, разочарован от безпътното кралско семейство. Младата принцеса има блестящо образование,  изучава литература, история, философия, говори френски, немски и латински. По време на управлението си успява да издигне авторитета на монархията дотолкова, че кончината ѝ става лична мъка на всеки англичанин.

Дългоносата грозновата принцеса спечелва любовта на красивия принц Алберт Сакс-Кобург Гота и живее с него в щастлив брак над 20 години. Тя става олицетворение на английската нация, на Британската империя, на сдържаното, образцово поведение и личния морал. Славното време на възход на империята под короната на Виктория носи името Викторианска епоха.

Четете новата книга на Натали Хоуп, автор на бестселърите „Елизабет І. Любовта на кралицата-девственица“ и „Непознатата Шанел. В леглото с врага“.

Категории КнижарницаКнигиИстория, културология и публицистика
Автор Натали Хоуп
Издателство Паритет
Година 2019
Корица Мека корица
Брой страници 268
Език Български
Баркод 9786191532360
ISBN 9786191532360
Промоции Коледа

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.