Кривата на щастието: За спорта, Вселената и всичко останало Иво Иванов

4.3
(14)

Историите на Иво Иванов са за действителни личности, места и събития, но истинската им стойност е в спотайващите се между редовете послания, които, макар и създадени в далечните прерии на Канзас, от години търсят и намират будни съзнания и добри сърца в неговата родна България.

Разказите му ще ви отведат на неочаквани и екзотични места: от едно от най-тайнствените кътчета на Хималаите, през клетъчните структури на зловещ паразит, до свръхсекретен лабиринт, скрит дълбоко под земята в самия център на Cъединените щати. Но не се учудвайте, ако далечните пътешествия, на които ще ви понесе тази книга, в крайна сметка завършат на най-непредвидимото, интересно и непристъпно място – това, в което обитавате самите себе си.

Вече повече от 20 години странните, завладяващи и непредвидими истории на Иво Иванов прелитат над океана, за да стигнат до многобройните му, всеотдайни читатели в България. В „Кривата на щастието“ издателство „Вакон“ е събрало 70 от най-добрите му статии, публикувани в „7 дни спорт“, „Телеграф“, „Спортал“, „Топ Гиър“ и др.

Стилът на Иво Иванов не подлежи на категоризация и излиза извън оковите на стандартната журналистика не само в български, но и в световен мащаб. В неговите ръце спортът е претекст – възможност да бъдат потърсени отговори на въпросите, които вълнуват всеки мислещ човек: какъв е смисълът на живота? На смъртта? На стремежите и амбициите ни? Какво точно е нашето място във вселената?

Препоръчано

Ревю

Категории КнижарницаКнигиДруга проза
Автор Иво Иванов
Издателство Вакон
Година 2014
Корица Мека корица
Брой страници 516
Жанрове Публицистика, Спорт
Тегло 0.456 kg
Размер на продукта 14 x 21 cm
Баркод 9789549535655, 9789549535662
ISBN 9789549535655
Промоции Коледа
Аз чета, Книголандия

Онзи ден чух някой да перифразира доста мъдра мисъл, че човек придобива някаква представа за себе си, оглеждайки се в огледала, но най-добре се вижда, ако се оглежда чрез останалите. И веднага се сетих за Иво Иванов, който

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 14

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.