Лек против спокойствие

0
(0)

Хектор Хю Мънроу (1870 – 1916), с псевдоним САКИ – по името на виночерпката от рубаите на Омар Хаям, е навярно най-завладяващият хроникьор на тъй наречения „златен подиробед” на Англия – бавните и мирни години, предшестващи Първата световна война. Подобно на мнозина от своето поколение, той умира без време, като доброволец на Западния фронт, но славата му на разказвач не спира да расте с годините. Сравняван е с най-големите представители на късия жанр, от Чехов до О. Хенри и П. Г. Удхаус, а палитрата на неговото остроумие се разгръща от леката развлекателност, през сатирата, та до най-черния хумор. Ексцентричен, неконвенционален, неочакван в обратите, той създава неповторима и безкрайно живописна картина на английското висше общество.
Настоящият сборник съдържа всичките разкази на Саки, за повечето от които това е първа поява на български.
Подобно на Оскар Уайлд и П. Г. Удхаус Саки отлично познава висшето общество, с неговата абсурдност и лицемерие, и го описва с ненадминат хаплив хумор.
Патрик Макграйт
Човек притежава въображение, за да компенсира това, което не е, и чувство за хумор, за да се утешава, че е това, което е.
Саки

Колекция

Категории КнижарницаКнигиХумор
Автор Саки Х.Х.Мънро
Издателство Фама
Корица Мека корица
Брой страници 544
Жанрове Сборници
Библиотека „Класика“ (Фама)
Език Български
Баркод 9789545973628
ISBN 9789545973628
Каталожен номер 55354

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.