Либертарианството: въведение

0
(0)

Либертарианството: въведение на Дейвид Боаз е обобщение на една политическа философия, базирана на вярата в обществен ред, изграден върху индивидуалните права и свободата. Либертарианството означава: колкото се може повече свобода, колкото е необходимо държава. Много хора живеят според този възглед; малцина са достатъчно смели, за да го изповядват като политическа програма. Тази книга възражда надеждата, че общество, основано на принципите на свободата и доброволното съжителство, не е утопия, а възможна и желана алтернатива.
Защитниците на голямата държава не се обявяват открито срещу свободата; вместо това, те подкопават вярата ни стъпка по стъпка, като атакуват отделни “недостатъци” на свободното общество. Икономисти, философи, социолози, писатели, режисьори и хиляди други се надпреварват да демонстрират пред света провала на свободния пазар, на доброволното сътрудничество, на мирното съжителство без централизирана власт и планиране. В Либертарианството Дейвид Боаз показва, че няма противоречие между свободата и сигурността, че ненамесата на държавата и индивидуализмът са рамката, която позволява морален и добродетелен живот.
Тази книга ви казва: свободата на ума е най-важното условие за да живеем в общество на индивидуална свобода и лична отговорност.

Категории КнижарницаКнигиИстория, културология и публицистика
Автор Дейвид Боаз
Издателство Мак
Корица Мека корица
Брой страници 392
Жанрове Политически
Баркод 9549154114
ISBN 9549154114

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.