Малкия Виргил

0
(0)

Виргил живее в покрайнините на малък град в Дания в един… кокошарник! Всеки ден той и най-добрите му приятели Оскар и Карл Емил преживяват истински приключения.

Тримата палавници помагат на един самотен щъркел, отиват на рождения ден на Карл Емил с много тайни подаръци, срещат дракон с осем крака и още, и още…

♦  ♦  ♦

Оле Лун Киркегор (1940-1979) – датски писател, автор на романи за деца и юноши. Признат класик, създател на вселена от универсални и непреходни истории за находчиви и палави хлапета, истории, които подсещат всички нас – заетите и забързани възрастни, че не бива да забравяме как да бъдем деца.

Киркегор е работил като учител в начално училище и затова не е случайно, че играещите деца и особено щуротиите на момчетата са били за него често извор на творческо вдъхновение. Всички негови книги са забавни, фантастично пригодни за четене на глас, но също и лесни за самостоятелно четене, дори и за онези, които все още нямат много опит.

Наричат Оле Лун Киркегор истински продължител на андерсеновите традиции, критиците твърдят, че с него могат да бъдат сравнени единствено големите Туве Янсон и Астрид Линдгрен. С това първо издание на български език издателство "Дамян Яков" започва представянето на всичките тринайсет книги на датския писател пред българските читатели.

Категории КнижарницаКнигиДетска литература
Автор Оле Лун Киркегор
Издателство Дамян Яков
Година 2018
Корица Твърда корица
Брой страници 112
Вид продукт Повести и новели
Жанрове Съвременна детска проза
Език Български
Националност Датска
Преводач Росица Цветанова
Издание Илюстровано
Илюстрации Цветни
Възраст 4-7 години, 8-12 години
Тегло 0.405 kg
Размер на продукта 17 x 22 cm
Баркод 9789545275999
ISBN 9789545275999

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.