Марозия. Повелителката на папи

0
(0)

Днес името Марозия е известно на малцина. Нито императрица, нито принцеса, тя остава настрана от вниманието на официалните хроникьори и историята я забравя. Но средновековните историци наричат нейния век saeculum obscurum – „тъмният век“, а модерните – „епохата на порнокрацията“. В основата на тези мрачни понятия стои една жена – Марозия.

Родена в семейство на сенатор, Марозия няма шанса да бъде властимаща, ала има божиите дарове красота и ум. Без царски произход, но предопределена от родителите си да властва, на нея ѝ е съдено да го прави чрез други, в сянката на силните на деня. А това в нейния десети век са папите. При близо вековния си живот тази жена става метреса, майка, леля, баба и прабаба на общо седем папи, сключва три брака, ражда пет (останали живи) деца. Ала познава и голямата любов. И голямата болка в любовта.

Романът на Ерик Валц „Марозия“, базиран на щателни проучвания, разкрива живота на една необикновена жена, силна, но и слаба, господарка, но и жертва на своето време. Една изключителна и незаслужено потънала в забрава съдба.‌

Колекция

Категории КнижарницаКнигиДруга проза
Автор Ерик Валц
Издателство Емас
Година 2017
Корица Мека корица
Брой страници 592
Вид продукт Мемоари и дневници, Романи
Жанрове Биографии, Исторически
Известните жени в историята (Емас)
Език Български
Националност Немска
Преводач Борис Парашкевов
Тегло 0.35 kg
Размер на продукта 15 x 22 cm
Баркод 9789543573479
ISBN 9789543573479

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.