Международни отношения, международно право, дипломация – кратка енциклопедия (твърди корици)

0
(0)

Тази книга не е речник, защото не дава само пояснения на отделни термини. Тя цели да допринесе изкушеният от въпросите на международните отношения, външната политика и дипломацията, от тяхната история и международноправна уредба читател да намери отговорите, които са му необходими или събуждат неговото желание да знае повече. Основните области на разглежданата материя се отнасят към теорията и историята на международните отношения, външната политика и дипломацията, външнополитическата история на Българя, международното право и международните организации.

Книгата съдържа повече от 700 статии, подредени по азбучен ред. За да се улесни намирането им, в приложение техните заглавия са групирани и по материя. Препращането, което е изразено с указание в скоби, може да допринесе да се покажат връзките между статиите и да се разшири обема на информацията. Също така, за улеснение на читателите, са посочени и пояснени чрез препратки някои от най-често срещаните съкращения.

Не е възможно да бъде изчерпателно обхваната в една книга толкова обширна материя. Тук са включени статии за въпроси, във връзка с които е най-вероятно читателят да потърси повече информация. Това прави неизбежни някои непълноти, за които авторите се извиняват на взискателния читател и се надяват, че, при евентуално преиздаване, непълнотите ще могат да бъдат избегнати.

Категории КнижарницаКнигиИстория, културология и публицистика
Автор Г. Стефанов
Издателство Сиела
Корица Мека корица
Брой страници 352
Жанрове История, Политически, Право
Баркод 9789546494207
ISBN 9789546494207

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.