Мистериите на Артър Кларк: От Атлантида до явленията на Богородица

0
(0)

Последната книга от серията Мистериозният свят на Артър Кларк потапя читателя в един загадъчен свят на странни теории, чудновати изследвания и необясними мистерии.

Разрушена ли е в действителност изчезналата Атлантида от огромна вълна, причинена от паднал астероид? Част ли е Атлантида от платото Пуерто Рико, пустинята Сахара, Средиземно море, Швеция, Великобритания, Испания или Бахамските острови?

Съществувала ли е въобще? Дали странното изображение върху Торинската плащаница е средновековен фалшификат или наистина представя лицето на Христос, отпечатало се вследствие на необяснима химическа реакция?

Дали екипажът на кораба „Мария Селесте“ изчезва безследно при нападение на пирати, експлозия в пълния с алкохол трюм или гигантска сепия е завлякла моряците на морското дъно.

Книгата представя множество подобни теории, често пъти по сензационни и от самите случаи. Всичко това стимулира читателското въображение и чувство за авантюризъм, които Артър Кларк, прекарал целия си живот в търсене и анализиране на странни и необясними събития, никога не е губил.

♦  ♦  

Артър К. Кларк е световноизвестен автор, придобил огромна слава като писател на научна фантастика. Освен тези свои интереси Артър Кларк е опитен инженер и блестящ учен. Писателят живее в Шри Ланка, където продължава да твори и до днес. През 1989 г. става член на Съвета на научните редактори.

Саймън Уелфеър се запознава с Артър Кларк през далечната 1972 г., когато прави документален филм за писателя. По време на своята работа в BBC Уелфеър е в екипа на филмите „Мистериозният свят на Артър Кларк“ и „Светът на необяснимите сили на Артър Кларк“. В момента Саймън Уелфеър управлява собствена продуцентска компания – Granite Productions.

Джон Феърлий е водеща личност в областта на британската телевизия и има основен принос в някои от най-известните телевизионни програми в Йоркшир. Специализира в областта на документалната телевизия и е продуцент и директор на филмите Мистериозният свят на Артър Кларк и Светът на необяснимите сили на Артър Кларк. Освен това Джон Феърлий е писател, чийто книги и статии се издават в Европа и Америка.

Колекция

Категории КнижарницаКнигиДуховност, митология, езотерика
Автор Саймън Уелфеър, Джон Феърли
Издателство Мария Арабаджиева
Година 2014
Корица Твърда корица
Брой страници 294
Вид продукт Изследвания
Жанрове Мистерии, Тайни, загадки и конспирации
Библиотека „Енигма“ (Мария Арабаджиева)
Издание Луксозно
Размер на продукта 19.5 x 25.5 cm
Баркод 9789545844164
ISBN 9789545844164

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.