Наказателнопроцесуално право. Ръководство за студенти

0
(0)

Настоящото издание има предназначението на курс за подготовка по Наказателнопроцесуално право, който трябва да бъде развит при изнасяне на лекции по тази задължителна за студентите-юристи учебна дисциплина, на предвидените семинарни занятия и в хода на самоподготовката. Кратко и съдържателно са развити въпросите от общата част на наказателния процес, досъдебното производство и съдебното производство.

Изложението е организирано предвид съдържанието на Наказателно-процесуалния кодекс от 2005 г. и курса по Наказателен процес на акад. Стефан Павлов, който остава най-сериозния труд в тази област на научното познание.

♦  ♦  ♦

Проф. дюн Никола Манев е ръководител на катедра „Наказателноправни науки“ в Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и е председател на Общото събрание на факултета. Доктор на юридическите науки. Професор е по Наказателнопроцесуално право в ПУ „Паисий Хилендарски“, Нов български университет и в Института за държавата и правото при БАН, където е член на секция „Наказателноправни науки“ и на редакционната колегия на сп. „Правна мисъл“. Автор е на 90 научни публикации, главно в областта на наказателния процес. Работил е като ръководител на отдел „Съвет за криминологически изследвания“ към Върховната касационна прокуратура.

Категории КнижарницаКнигиПрофесионална и справочна литература
Автор Никола Манев
Издателство Сиела
Година 2016
Корица Мека корица
Брой страници 468
Вид продукт Справочници, Учебници
Жанрове Право
Баркод 9789542820161
ISBN 9789542820161

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.