Падането на Шеметните Залинда (Шерлок Холмс и отрядът от улица "Бейкър" 1)

0
(0)

За Шерлок Холмс е писано много. Всъщност общо петдесет и шест разказа и четири романа, разкриващи много подробно всичките му приключения. Сътворил ги е неговият приятел и биограф доктор Джон Уотсън. Но макар тези истории да са доста забавни, трябва да кажем, че те не са съвсем точни.

Всеки, който е достатъчно осведомен за господин Холмс, знае, че той не е работил сам: една банда от бездомни момчета, наречена Отрядът от улица „Бейкър“, са му помагали да разкрива престъпления. Не ви ли се иска да се запознаете с тях?

Преди да разгърнете тази книга – длъжен съм да ви предупредя, че ще се озовете в свят, пълен със смърт и опасности, с измама и алчност, в свят, в който злото често надвива доброто. Това четиво не е за страхливци и слабаци. Надявам се да намерите достатъчно смелост, за да не му обърнете гръб още сега.

И така, в един мрачен есенен ден Отрядът получава нова задача от Холмс. Знаменитата трупа въжеиграчи „Шеметните Залинда“ загиват по време на изпълнение на акробатичния си номер. Инспектор Лестрейд от лондонската полиция е убеден, че това е нещастен случай. След кратък оглед на местопрестъплението обаче Шерлок Холмс открива неоспорими доказателства, че става дума за убийство, а вероятно нещата се простират и много по-надалеч…

Категории КнижарницаКнигиДетска литература
Автор Трейси Мак, Майкъл Ситрин
Издателство Егмонт-България
Корица Мека корица
Брой страници 272
Вид продукт Романи
Жанрове Детективски, Мистерии
Възраст 8-12 години, над 12 години
Баркод 9789542700937
ISBN 9789542700937
Поредица Шерлок Холмс и Отрядът от улица „Бейкър“

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.