0
(0)

‌„Приятели“ е концептуална картинна книга, която задава на пръв поглед простичкия въпрос „Какво са приятелите?“. В опита си да даде отговор обаче, илюстрациите често пъти се разминават с твърденията на текста. Това е и основната идея на книгата, показваща на всички нас, че приятелите не винаги са тези, за които ги мислим, че те често ни изоставят, когато имаме нужда от тях и лесно могат да ни обърнат гръб и да останем сами. А приятелството се „прави” от двама!

Главните герои на тази книга са момиченце с червено-бяла рокля и приятелят ѝ – плюшено мече, които обитават имагинерен шахматен свят, в който плуват тайнствени червени квадратчета. Двамата преминават през различни перипетии в търсенето си един към друг, а личният им свят непрекъснато променя своята форма и посока… както и приятелството им.

Кой на кого ще остане приятел до края обаче?

Милена Радева е родена през 1988 г. в София.

Завършила е бакалавърска и магистърска степен в Националната художествена академия, специалност „Книга и печатна графика“, а през 2017 г. защитава своя дисертационен труд. Още в студентските си години е увлечена по илюстрацията на детски книги и се насочва в разработването на авторски проекти. Започва работа като илюстратор на свободна практика с автори и издатели от САЩ, Канада, Австралия, Норвегия, Англия, Сингапур и България. Успявайки да наложи личния си стил и техника, Милена Радева има над 150 илюстрирани книги в цял свят, а нейни концепции стават част от изложби на книгата в Германия, Корея, Израел и България.

„Приятели” е първата ѝ реализирана авторска картинна книга.

Категории КнижарницаКнигиДетска литература
Автор Милена Радева
Издателство Потайниче
Година 2020
Корица Твърда корица
Брой страници 32
Вид продукт Приказки и басни
Жанрове Съвременна детска проза
Език Български
Издание Илюстровано
Тегло 0.23 kg
Баркод 9789542965794
ISBN 9789542965794

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.