Проницателят

0
(0)

Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка. Бедност. Пропадащи бракове. Старост. Изгубени надежди. Банкрут. Несигурно бъдеще. Жителите на Ориндж Бийч, Алабама, се сблъскват с всички тези проблеми, захвърлени в самота и безсилие да променят живота си. Но за един стар скитник, благословен с дарбата да вижда онова, което другите пропускат, няма безизходна ситуация.

Тайнственият Джоунс обикаля из крайбрежния град и дава помощ на всеки отчаян, посявайки в душите мъдрост и безсмъртна надежда. „Прочел тази вълнуваща книга, имаш чувството, че и ти си срещал или всеки момент ще срещнеш този правещ добро странен старец. Знаеш вече, че и ти можеш да разчиташ на него в твоите критични минути.

А това означава, че творбата благородно е обсебила съзнанието ти, че прочитът не е бил еднократно преживяване. Светът на „Проницателят“ трайно ни е променил. Старият Джоунс се е намесил и в нашата съдба, за добро!“ Михаил Неделчев „Мъдра и прекрасна книга, която е в състояние да промени живота на всеки от нас.“ Владимир Зарев „Изключително завладяваща книга.

Най-малкото, което може да се каже, е, че след прочита й човек остава безмълвен. Това е най-хубавата книга, която съм чела през живота си.“ Нанси Лопес, световна шампионка по голф „Анди Андрюс лекува умовете и душите с безусловен и завладяващ оптимизъм.“ Ню Йорк Таймс Анди Андрюс е роден на 22 май 1959 г. в град Бирмингам, щата Алабама.

Започва кариерата си като комедиен артист. Избран е за комик на годината с гласовете на повече от хиляда негови колеги за две последователни години. По-късно се отдава на писане. Славата идва с една от първите му книги – The Travelers Gift (на български – под заглавие „Съкровищата на пътешественика“) става бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и е преведена на повече от двайсет езика. Интересен факт е, че е била отхвърлена от 51 издателства, преди да бъде издадена. Анди си спомня със смях, че си мислел: „ако след 51 отказа се отчая, никога няма да успея“.

Следващите му книги стават изключително популярни в цяла Америка и се превръщат в бестселъри по целия свят. Пресата го определя като „една от най-влиятелните личности на XXI век в Щатите“. Притежава изключителен ораторски талант и способност да мотивира хората.

Говорил е пред огромни аудитории по молба на четирима различни американски президенти и пред ръководния състав на най-големите американски корпорации. Води обикновен живот в Ориндж Бийч, Алабама, със съпругата си Поли, и двамата им синове. Разтоварва се, като лови риба.

Препоръчано

Категории КнижарницаКнигиДруга проза
Автор Анди Андрюс
Издателство Skyprint
Корица Мека корица
Брой страници 168
Жанрове Психическо здраве и самоусъвършенстване, Съвременни
Език Български
Националност Американска
Тегло 0.232 kg
Размер на продукта 14 x 21 x 1.5 cm
Баркод 9789543900657
ISBN 9789543900657
Промоции Коледа
Аз чета

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.