Публично-частно партньорство

0
(0)

ЕВГЕНИЙ КЪНЕВ е доктор по икономика, управляващ съдружник на инвестиционнo-финансова консултантска компания „Маконис“. Бил е управляващ директор за Европа на американската компания Tello Corporation и директор „Корпоративни финанси“ в KPMG България. В кариерата си на инвестиционен консултант е управлявал над 200 проекта за сливания и придобивания, бизнес оценки и финансирания в редица страни от Източна Европа и Ирландия. Има МВА от Illinois State University,САЩ, и диплома по финанси и счетоводство на Асоциацията на сертифицираните експерт-счетоводители на Великобритания (ACCA). Съосновател е на Европейския институт за стратегическо управление.
През 2001 г. специализира публично-частни партньорства в KPMG Ирландия, която съветва правителството за привличането на частни инвестиции в пътната инфраструктура на Ирландия. Това става повод и тема за защита на докторска дисертация за публично-частното партньорство и написването на тази книга.

„Без преувеличение може да се твърди, че тази книга е сериозен опит за интеграция на проблематиката на Публично-частното партньорство в макроикономическата проблематика, очертавайки по този начин контурите на публично-частния икономикс”.

Проф. д.ик.н. Стати Статев, зам. ректор на УНСС и член на Управителния Съвет на БНБ.

„Задълбоченият анализ на механизмите и формите на публично-частно партньорство предоставя познание по специфична тема, която не ми е известно да е развивана от български автор в подобен систематизиран вид и ясен изразен стил. Надявам се, че това изследване ще бъде използвано при разработването на законодателни и други административни документи, регулиращи партньорството между публичния сектор и частния сектор в България.“

Стамен Тасев, Изпълнителен директор на Българския форум на бизнес лидерите и бивш зам. министър на финансите

„Това е значимо теоретико-методологическо изследване с открояваща се управленско-практическа стойност.”

Проф. д-р Снежана Найденова, бивш зам. ректор на С.А. „Д.А. Ценов” – Свищов

Категории КнижарницаКнигиБизнес
Автор Евгений Кънев
Издателство Изток-Запад
Година 2011
Корица Мека корица
Брой страници 160
Жанрове Икономика
Тегло 0.43 kg
Размер на продукта 17.2 x 24.3 x 1.4 cm
Баркод 9543218234
ISBN 9543218234

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.