Публичноправни проблеми на трудовото право

0
(0)

Книгата е първата от поредицата „Предизвикай правото!”, авторски произведения на членове от екипа на Професионален правен сайт Challenging TheLaw, издавана в сътрудничество с издателство „Сиела”. Поредицата атакува трудните , спорни и дискусионни въпроси в правото – въпросите без верен отговор и въпросите с няколко верни отговора , въпросите, които пораждат и спорна съдебна практика , и лутания в доктрината. 

„Публичноправни проблеми на трудовото право” на Васил Петров представя 11 публикации по по актуални въпроси на трудовото право и защитата на трудовите права пред съда и от органите на администрацията.  Книгата е разделена на две части: „Административноправни проблеми на трудовото право” и „ Процесуални проблеми на трудовото право”. Публикациите са пряко инспирирани от спорни казуси както на гражданските съдилища, така и на Върховния административен съд. Казуси, които предизвикват юриста да разсъждава с категориите на частното, но и на публичното право и да търси правилен и справедлив отговор в полза на страните в трудовото правоотношение и на правната сигурност. 

Васил Петров е завършил Икономическия техникум в гр. Велико Търново през 1997 г. През 2005 г. завършва специалност „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 2014 г. придобива образователна и научна степен „доктор по право“ от същия университет. От 2005 г. работи в Българска търговско-промишлена палата (БТПП), като към настоящия момент (2015 г.) е главен секретар на Палатата и член на Управителния и Изпълнителния съвет на БТПП. Авторът участва и в управлението на търговски дружества в качеството на председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор.

Категории КнижарницаКнигиПрофесионална и справочна литература
Автор Васил Петров
Издателство Сиела
Година 2015
Корица Мека корица
Брой страници 232
Жанрове Право
Тегло 0.294 kg
Размер на продукта 14.2 x 21 x 1.9 cm
Баркод 9789542816430
ISBN 9789542816430
Каталожен номер 3844

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.