Селски барок

0
(0)

Селски барок” е романът, който изстрелва Иржи Хаичек на върха в чешката литература и се превръща в сензация. Читателската реакция е бурна и принуждава и критиката да признае, че съвременната чешка литература се е сдобила с нов голям майстор. Доказателствата за това са добрата история, убедителността, с която я разказва Иржи Хаичек (р. 1967 г.), и умението му да накара всеки един от читателите на романа да се припознае в героите. Книгата е носител на престижната награда „Магнезия Литера” в раздел „Проза“.  

Павел е генеалог, който получава наглед нормална поръчка – да открие писано през петдесетте години на двайсети век писмо. За беда се влюбва точно в този момент и се налага да избира между лято с красивата Даниела и ровене в архивите на западналото село Томашице.

Но историята едва сега започва. Тайни, останали скрити повече от половин век, излизат наяве. На всичко отгоре прелестната блондинка Даниела също има роля в тази тъмна мистерия…

Увлекателният сюжет на „Селски барок” сякаш качва читателя на влакче на ужасите. Престъпленията, извършени от социалистическия режим в Чехословакия, са неописуеми. Най-голямото обаче е едно: прекъсването на кръвната връзка със земята.  

Селски барок” възкресява най-черния период на социализма – създаването на ТКЗС-тата, но в същото време е и вълнуваща любовна история, и криминале… Роман, който бързо се превръща в сензация веднага след публикуването му.  

Награди

Категории КнижарницаКнигиДруга проза
Автор Иржи Хаичек
Издателство Изида
Година 2016
Корица Мека корица
Брой страници 224
Вид продукт Романи
Жанрове Исторически, Криминални, Любовни романи
Националност Чешка
Преводач Красимир Проданов
Баркод 9786197040470
ISBN 9786197040470
Магнезия Литера (Чехия)

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.