Семейство Ейглетиер (Ейглетиерови 1)

0
(0)

Психологическа семейна драма в най-добрите традиции на френската литература!
Ново издание на знаменитата трилогия на Анри Троая.

Запознайте се с Ейглетиер – едно френско семейство, на което определено бихте завидели. Те имат всичко – хубав апартамент в центъра на Париж, лятна вила в провинцията, добро реноме, престижни професии. Те са богати, красиви, умни и властни. Животът им изглежда съвършен. Но под повърхността се крият хора като всички останали – разкъсвани от страсти, съмнения, любов, лъжи и предателства.

Първата част на трилогията „Ейглетиерови“ представя членовете на тази интересна фамилия. Филип Ейглетиер е преуспяващ адвокат, разведен и женен сега за шармантната Карол – несъмнено привлекателна жена, доста по-млада от него. Най-големият му син – Жан-Марк – е избрал да учи право, въпреки че се увлича по литературата, за да наследи семейната кантора. Дъщерята Франсоаз е млада жена с изключително наивни разбирания за живота. Сгодена е за свой приятел, но разумният план да се омъжи за него след пет години се обърква, когато се влюбва в преподавателя си по руски език. Най-малкият – Даниел – още е ученик. Той е авантюрист, който мечтае за пътешествия по далечни земи. Стожерът на това семейство е леля Маду – вдовица на средна възраст, която безумно обича племенниците си и своето малко антикварно магазинче.

Идеалният на пръв поглед живот на това семейство обаче се обърква, когато Жан-Марк започва любовна връзка със своята мащеха, а Франсоаз разбира, че принципите и вярата в Бог са безсилни пред силата на първата любов и човешките страсти. А последиците, оказва се, могат да бъдат изключително драматични…

Анри Троая е лекота разкрива отровната красота на един перфектен живот, егоистичната човешка природа и цената на това да имаш всичко. Поддадени на изкушенията, неговите герои често са поставени пред трудния избор – какво трябва и какво искат да сторят.

♦  ♦  ♦

Анри Троая е френски писател, романист и брилянтен биограф, който е роден в Русия през 1911г. По време на Болшевишката революция напуска семейството си, а през 1920 г. отива да живее в Париж. Още на 24-годишна възраст получава първия си литературен приз, а през 1959 г. е избран за академик във Френската академия. Написал е над 100 биографии на едни от най-известните личности от руската история и култура като Пушкин, Гогол, Распутин и др. Много от книгите му са издадени и на български език. Първият му роман излиза през далечната 1935 г., а поредицата за семейство Ейглетиер започва да пише през 1965 г.
Умира през 2007 г. на 95-годишна възраст в Париж.

Категории КнижарницаКнигиДруга проза
Автор Анри Троая
Издателство Enthusiast
Година 2015
Корица Мека корица
Брой страници 312
Вид продукт Романи
Жанрове Драма, Исторически
Оригинално име Les Eygletière
Език Български
Националност Френска
Преводач Никола Шивачев
Размер на продукта 14 x 21 cm
Баркод 9786191641628
ISBN 9786191641628
Промоции Коледа
Поредица Ейглетиерови

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.