Съновидение за св. Борис I

0
(0)

Борис I е една от най-емблематичните и драматични фигури в българската древност. Езическият велик хан, а по-късно християнски княз Борис-Михаил е владетелят, който налага кога с неописуемо насилие, кога със святост и благост, но винаги с дълбоки прозрения в далнините на народа си православието и славянската писменост. Тези два държавнически акта, слели прабългари и славяни в единна европейска нация, превръщат България в една от най-великите и могъщи държави на своето време и предначертават Златния български век на сина му – Симеон.

„Съновидението“ е написано на език, вдъхновен както от оригиналните исторически източници, така и на съвременния литературен български, което му придава особен и оригинален привкус на старинна хроника.
По текста на Съновидение за св. Борис I“ е заснет филмът „Борис I“, с участието на проф. Стефан Данаилов в ролята на великия български владетел.

Анжел Вагенщайн е известен както със сценариите на многобройни филми, реализирани в България и чужбина и получили престижни награди на големите кинофестивали, така и с романите си, преведени на френски, немски, английски, испански, италиански, полски, чешки, китайски, иврит и др. и получили признание и високи оценки от световната литературна критика.

Категории КнижарницаКнигиДруга проза
Автор Анжел Вагенщайн
Издателство Колибри
Година 2015
Корица Твърда корица
Брой страници 224
Вид продукт Романи
Жанрове Исторически, Кино
Националност Българска
Тегло 0.38 kg
Размер на продукта 14.5 x 21.3 cm
Баркод 1010000063188
ISBN 9786191505746
Интерес Кино и телевизия

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.