Светът на спокойствието – фотоалбум

0
(0)

Светът на спокойствието – Албум с подводна фотография

Да се рееш като омагьосан сред феерична красота, екзалтиран въпреки липсата на думи, достатъчно ярки да я опишат, смирен пред свидетелствата за погребаната история на чужди трагедии – това е нещо, което повечето от нас могат да преживеят само насън. Говорим за глъбините на подводния свят с метафори, които се опитваме да си го обясним, и дихотомии, които ни плашат. Виждаме морета и океаните като закрилящи и обгръщащи подобно на майчина утроба, или гневно поглъщащи човешки животи в яростната си стихия.

За Михаил Заимов обаче загадъчните дълбочини в безкрайното им разнообразие са нещо повече: в тях той открива съвършенство, обещание и магия. Представител на рядка порода хора, почти изчезнали днес, Михаил е пътешественик, авантюрист и откривател. Като един съвременен аргонавт той отново и отново се впуска в търсене на своето „златно руно“ – заснема приказни същества, надниква в историята на отдавна потънали кораби, докосва се до безметежността и покоя на рая, от който отдавна сме се лишили.

Такива са и миговете, уловени от Михаил чрез снимките в този албум – загубена частица от нас, която той е открил, пътешествие сред незнайни чудеса и смиряващо величие.

„На въпроса кое е най-голямото ми удоволствие, отговорът е мигновен: да се рея под водата в пълен покой, наблюдавайки пътя към повърхността на издишаните от мен мехурчета. Подводният свят винаги е гъделичкал въображението ми – от представите за митичните чудовища на античния свят през научната фантастика на Жул Верн и Човека-амфибия на Беляев та чак до днес, когато превръщам мечтите си в реалност.“

Така се обръща към читателите на албума си Михаил Заимов, подавайки ръка, за да ги поведе сред магията и тайните на може би последното неопорочено място на нашата планета.

Категории КнижарницаКнигиИзкуство, фотография, кино, музика
Автор Михаил Заимов
Издателство Фондация „Веселият патиланец“
Корица Мека корица
Брой страници 140
Вид продукт Албуми
Жанрове Фотография
Националност Българска
Баркод 9786197440089
ISBN 9786197440089

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.