Тихите убийци на мозъка

4.9
(11)

Бестселър на Ню Йорк Таймс, разкриващ изненадващата истина за ефекта на пшеницата, въглехидратите и захарта върху мозъка

Съдбата на мозъка ви не зависи от гените ви, а от храната, която ядете. Основата на всички дегенеративни заболявания, включително и на мозъчните, е възпалението, а то може да се провокира от въглехидрати – особено от онези от тях, които съдържат глутен и много захар.

Ще видите какво става, когато мозъкът се срещне със съставките на всекидневната филия хляб или купата с плодове, как най-вероятно статините изтриват вашата памет, защо диетата, богата на „добри мазнини“, е идеална и как да стимулирате растежа на нови мозъчни клетки на всяка възраст.

Революционната 4-седмична програма, която д-р Пърлмътър описва тук, показва как да запазите здравето на мозъка си, намалявайки драстично риска от неврологични заболявания, и то без лекарства. Прочутият невролог представя хитри стратегии и вкусни рецепти, чрез които с лекота ще изпълните програмата.

Запознава ви с най-новите медицински постижения, разказва истински случаи от своята богата клинична практика и дава практични съвети как да управлявате своите „умни гени“, да възвърнете доброто си здраве и благополучие и да се радвате на дълъг живот, изпълнен с енергия и добро настроение.

♦  ♦  ♦

Дейвид Пърлмътър е известен американски невролог, автор и изследовател от Неапол, Флорида. Той е президент на здравния център „Пърлмътър“. Автор е на здравни книги и е известно, че се застъпва за функционалния и холистичен подход към лечението на мозъчните заболявания. Пърлмътър също пише статии за Хъфингтън Поуст, Дейли Бийст и Майнд Боди Грийн.

Пърлмътър е автор на книгата „Тихите убийци на мозъка“, публикувана през септември 2013 г., популяризираща концепцията, че глутенът причинява неврологични заболявания. Книгата е абсолютен бестселър.

Д-р Пърлмътър се радва на голяма популярност в САЩ. Гостувал е на Лари Кинг, Си Ен Ен, Опра и др. Той е медицински съветник в Шоуто на д-р Оз. Носител е на редица награди за своите иновативни подходи към неврологичните разстройства, за пионерската си научна работа и нейното приложение в клиничната медицина, както и на награди от страна на солидни институции, пряко свързани с храните.

Д-р Пърлмътър е чест лектор в симпозиуми към Харвардския университет, Университета на Аризона и Колумбийския университет. Крайъгълен камък на уникалния му подход е превантивната медицина.

Категории КнижарницаКнигиЗдраве, семейство, благополучие
Автор Дейвид Пърлмътър
Издателство Изток-Запад
Година 2015
Корица Мека корица
Брой страници 320
Вид продукт Изследвания
Жанрове Алтернативна медицина, Диети, Природно лечение, билки
Оригинално име Grain Brain: The Surprising Truth about Wheat, Carbs, and Sugar
Език Български
Националност Американска
Преводач Мария Атанасова
Тегло 0.45 kg
Размер на продукта 14 x 21 cm
Баркод 9786192090074
ISBN 9786192090074

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 11

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.