Тънкото изкуство да не ти пука

4.6
(7)

Най-четеното нонфикшън заглавие на Амазон през 2017 г.

Повечето хора мечтаят за безоблачно щастие, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа… Накратко – живот, за който останалите да им завиждат. Социалните мрежи и консуматорската ни култура постоянно подхранват този фалшив идеал за щастие.

Гарантираните начини да го постигнем обаче все повече заприличват на сапунен мехур, който авторът на тази книга спуква, като заявява смело: „Целият този сладникав позитивизъм и радостни врели-некипели за самопомощ наблягат най-вече на това, което ви липсва. Ключът към добрия живот е да не ви пука за това да трупате още и още, а да ви пука само за истинските и важните неща“.

Преди да осъзнаем това обаче, трябва да осмислим голяма част от неприятните истини и да имаме реалистични очаквания. Марк Менсън развенчава редица установени „житейски правила“ и прави доста шокиращи заявления, докато ни въвежда в тънкостите на изкуството да не ни пука.

ПрепоръчаноРевю

Категории КнижарницаКнигиНаука
Автор Марк Менсън
Издателство Хермес
Година 2017
Корица Мека корица
Брой страници 224
Вид продукт Изследвания
Жанрове Личностно развитие, Популярна психология, Психическо здраве и самоусъвършенстване, Психология, Самоусъвършенстване и самопомощ
Оригинално име The Subtle Art of Not Giving a F*ck
Език Български
Националност Американска
Тегло 0.224 kg
Размер на продукта 13 x 20 cm
Баркод 9789542617303
ISBN 9789542617303
Аз чета, Книголандия
Това ще прозвучи супер: „Аз не си падам по селф-хелп книги, но тази трябваше да я прочета“. Ами да, не ми пука! Сега сериозно – когато една книга разкаже играта

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.