Убий императора (Старобългарски загадки)

0
(0)

Вълнуващи мистерии в новото заглавие от поредицата „Старобългарски загадки”.

Българският кавхан Дукум загива при странни обстоятелства в Константинопол. Зловещ убиец премахва най-близките до византийския император Михаил III, като оставя в ръцете им бележки с цитати от трагедията на Есхил „Агамемнон”.  Тайнствена личност, нарекла себе си Изчислителя, готви бунт срещу императора. Някои от най-свещените реликви, пазещи града изчезват по загадъчен начин.

Княз Борис иска да се възползва от ситуацията и да седне на трона в Константинопол или поне да договори дълготраен мир и независимост на българската църква. С трудната задача е натоварен довереникът му – писарят Климент. Той е призван да разреши загадките и мистериите разтърсващи византийската столица и да изпълни желанията на Борис. Докато прави това, на Климент му се налага да се намеси в сложните политически и любовни интриги, оплели Константинопол, да се сблъсква с наемни убийци и да търси отговори на стари легенди и поверия.

Изпълнен с неочаквани разкрития и обрати, романът „Убий императора!” стъпва на достоверни исторически факти, като дава криминално обяснение на някои събития, разиграли се в отношенията между България и Византия в края на ІХ век.

Категории КнижарницаКнигиДруга проза
Автор Николай Пенчев
Издателство Сиела
Година 2014
Корица Мека корица
Брой страници 390
Вид продукт Романи
Жанрове Исторически, Криминални, Мистерии
Баркод 9789542815532
ISBN 9789542815532
Промоции Книги до 5 лв.
Каталожен номер 3792

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.