Всичко на масата

0
(0)

Хенри Чинаски, пияница, любител на женската плът, неукротим бунтар и неуморен в потребността и стръвта си да пише. Вижте как е пораснал Хенри. Училището, подигравките, сбиванията, семейството, побоите, първите секуални трепети, първото напиване. Всичко е тук, натуралистично, цинично, истинско, както само Буковски може да го покаже. 

Които не са нито побъркани, нито сърдити, са просто тъпи.
Ние сме тук, за да пием бира. Ние сме тук, за да убием войната. Ние сме тук, за да се смеем на гадостите и да живеем живота си тъй добре, че смъртта да трепери да ни отнесе.
Попитаха ме: „Как подхождате? Как пишете?“ „Не подхождам – отговорих. Не опитвам. Важното е именно това: да не опитваш, все едно дали става дума за производство на кадилаци, за творчество или за безсмъртие. Чакаш, а ако нищо не се случи, чакаш още. То е като буболечка, кацнала високо на тавана. Чакаш я сама да дойде към теб. И когато се приближи достатъчно, пресягаш се, шляпваш и я убиваш. 
Чарлс Буковски

„Всичко на масата“ е много смешна и много тъжна книга.
сп. „Обзървър“

Той не само надживя проблеми, които биха убили повечето хора, но и ги надживя чрез достатъчно глас и талант, та да пише за тях.
Гари Локлин

♦  ♦  ♦

Чарлс Буковски (1920 – 1984), знаменит представител на бийт-поколението, антиконформист и бунтар, разследван от ФБР, е автор на над 45 творби проза и поезия. С непоносима прямота, виртуозност на перото и страховит хумор той мощно пише за бруталност и секс, за лудост и отхвърленост, за поривите, провалите и отчаянието. Общият тираж на книгите му по света е близо 2 милиона. 

Преводач: Богдан Русев

Колекция

Категории КнижарницаКнигиДруга проза
Автор Чарлс Буковски
Издателство Фама
Корица Мека корица
Брой страници 336
Вид продукт Романи
Жанрове Класически романи
Библиотека „Класика“ (Фама)
Език Български
Националност Американска
Тегло 0.435 kg
Размер на продукта 14 x 21 cm
Баркод 9789545974991
ISBN 9789545974991

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.