Загадката на катакомбите

0
(0)

Загадката на катакомбите“ е първият трилър на известния скандинавски писател Том Егеланд предназначен за млади читатели.

Смело момче, тайнствена древна гробница, опасно пътуване в археологията, мистиката и окултизма са в центъра на новата книга на Егеланд. Универсален трилър с исторически загадки, който може да бъде прочетен с еднакво удоволствие и от тийнейджърите, и от техните родители.

Запознайте се с 14-годишния Роберт, който понякога се справя с разрешаването на исторически загадки по-добре и от майка си, която е известен археолог. Докато астрономи следят пътя на комета, която катастрофално ще се сблъска със Земята, Роберт присъства заедно с майка си, на сензационно откритие в Боргунд, Норвегия – гробницата на викингски вожд. Сред откритията там е необичаен триъгълен накит.

На подобен накит Роберт се натъква дълбоко под улиците на Рим, в мрачни антични катакомби. Той открива загадъчни символи, издълбани върху стените преди векове. И тъй като възрастните (майка му и италианските ѝ колеги) не споделят толкова ентусиазма му, момчето влиза самò дълбоко в новооткритите римски катакомби. Но се загубва и се опитва да намери изход – нагоре и навън. Ала всички коридори си приличат, заринати с черепи и тайнствени символи. Неочаквано Роберт забелязва пресни следи от стъпки. Но те не са неговите. Оказва се, че е странен монах, който също дири нещо там и изглежда опасен…

Роберт трябва да намери сили да се изправи пред загадките на миналото. А фанатизиран монашески орден преследва него и майка му дори и в Норвегия, където древната дървена църква в Боргунд е скрила мистериозни тайни…

Освен че „Загадката на катакомбите“ е книга за историята и археологията, тя е и проникновение за най-големите загадки на живота и смъртта. Том Егеланд изпъстря книгата си с любопитни исторически факти, митологични сюжети и загадки. 

Категории КнижарницаКнигиКриминални и трилъри
Автор Том Егеланд
Издателство Персей
Година 2016
Корица Мека корица
Брой страници 224
Вид продукт Романи
Жанрове Исторически, Приключенски, Тийнейджърски, Трилъри
Оригинално име Katakombens Hemmelighet
Националност Норвежка
Преводач Ростислав Петров
Баркод 9786191610792
ISBN 9786191610792

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.